Gratis verzending vanaf €50,- binnen Nederland
Voor 17:00 besteld zelfde dag verzonden
Veilig verzonden via flespakket.nl
Met een 9.3 beoordeeld op KiyOh

"De echte toppers zijn vaak biologische wijnen"

25-5-2018  

"De echte toppers zijn vaak biologische wijnen"

Wijnkenners Harold Hamersma en Esmee Langereis zijn het met elkaar eens: van alle wijnen die zij proeven zijn de echte parels vaak biologisch geproduceerd. Dit was voor beide wijnexperts dan ook reden genoeg om een speciale editie van 'De Grote Hamersma' samen te stellen die speciaal gericht is op biologische wijnen. De WijnGoeroe weet natuurlijk al langer dat er veel biologisch geproduceerde topwijnen bestaan. Daarom vindt u in ons assortiment een flink aantal wijnen terug die biologisch of zelfs biodynamisch zijn geproduceerd. Bij deze wijnen ligt onze focus, net als bij onze overige wijnen, op het bieden van kwaliteit voor een betaalbare prijs.

"Biologische wijn niet per definitie lekkerder"


Dat echte topwijnen vaak biologisch geproduceerd zijn, houdt niet in dat iedere biologische wijn per definitie een topwijn is. Doordat bij de vinificatie van biologische wijnen geen toevoegingen gebruikt mogen worden, zijn het schone wijnen met een pure smaak. Dit betekent ook dat de wijnboer beter zijn best moet doen om een goede wijn te produceren en dat deze bijvoorbeeld geen foutjes in de wijn kan maskeren met behulp van toevoegingen. Dit kan zowel goed, als minder goed uitpakken. Er zijn dus ook zeker slechtere biologische wijnen te koop.

Ook horeca is fan van biologische wijnen


Inmiddels heeft ook de horeca de biologische wijnen ontdekt en hebben veel restaurants minimaal een aantal biologische wijnen op de wijnkaart staan. Vooral jonge chefs en sommeliers in grote steden kiezen ervoor om volledig over te stappen op biologische en/of biodynamische wijnen. Dit heeft er mede voor gezorgd dat de vraag naar biologische wijnen toeneemt en dat de producenten van deze wijnen daarom continu bezig blijven met het verbeteren van de kwaliteit van hun wijnen.

De biologische wijnen van De WijnGoeroe


In ons assortiment vindt u uitsluitend biologische kwaliteitswijnen terug. Wij importeren al onze wijnen zelf en hebben onze keuzes gemaakt na het proeven van honderden wijnen. Dit betekent dat wij zonder meer in kunnen staan voor de kwaliteit van onze wijnen. Onder de naam Wijnhaven Wijnimport leveren wij veel van onze wijnen overigens ook aan de horeca. Hier vindt u een lijst met restaurants waar u onze wijnen kunt gaan proeven.

Wilt u op de hoogte blijven van kortingsacties, evenementen en ander WijnGoeroe nieuws? Schrijf u dan in voor onze e-mailnieuwsbrief. Dit kan linksonder deze pagina.

Delen op:
Wijnblog
Weingut Glatzer en Weingut Gesellmann vallen in de prijzen
Weingut Glatzer en Weingut Gesellmann vallen in de prijzen

30-11-2018   Op 26 november werd de beste Oostenrijkse rode wijn van het jaar bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse 'Rotweingala' van de Oostenrijkse Falstaff. Weingut Glatzer en Weingut Gesellmann vielen in de prijzen....

Lees verder
De WijnGoeroe verzorgt graag je relatiegeschenken!
De WijnGoeroe verzorgt graag je relatiegeschenken!

29-11-2018   Ieder jaar verzorgt de WijnGoeroe voor vele bedrijven de relatiegeschenken in de vorm van een passend wijncadeau....

Lees verder
Reviews

9.3 / 10

109 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

10 dec '18 - eddy geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh