El Empecinado Crianza van Vega Real is een van de beste 15 wijnen uit Ribera del Duero!

28-9-2021   Nicolaas Klei proefde onlangs blind 48 diverse wijnen uit Ribera del Duero. 'Dit zijn geen slobberwijnen, maar wijnen om met aandacht en interesse kennis van te nemen', aldus de wijnjournalist toen hij de balans opmaakte en de 15 beste wijnen selecteerde. Onder deze 15 bevindt zich Ribera del Duero Crianza El Empecinado 2016 van Vega Real.

Het is een volle rode wijn gemaakt van de Tempranillo druif. De aanduiding 'Crianza' betekent dat de wijn minimaal 12 maanden in houten vaten heeft gerijpt. Heerlijk dus bij herfstachtig weer en een stoofpotje!

'Levendig kersenrood met een vleugje paars aan de rand. Een waaier aan aroma's stuiven uit het glas met rood fruit en daarna subtiele aroma's zoals cacao, vanille en kruidigheid. Een wijn die tijd, zuurstof en goed eten nodig heeft.' Dat zijn dan weer de woorden van je eigen WijnGoeroe.

El Empecinado Crianza van Vega Real is een van de beste 15 wijnen uit Ribera del Duero!

Delen op:
Wijnblog

Blog

Zaterdagproeverijen in het pakhuis

20-10-2021   De komende maanden tot aan de kerst organiseert de WijnGoeroe samen met verschillende wijnhuizen proeverijen op zaterdag. Elke week zijn er andere wijnhuizen aanwezig. Wil je weten wie er binnenkort in...


Lees verder
Reviews

9.3 / 10

381 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

12 oct '21 - Milja geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

Mooie selectie wijnen, snelle bezorging.

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh