Champagnehuis Jean Vesselle bij de beste 100 wijnhuizen van de wereld!

8-9-2021   Jaarlijks stelt het bekende Amerikaanse tijdschrift Wine & Spirits een lijst samen van de 100 beste wijnhuizen van de wereld. De lijst van 2021 is onlangs bekend gemaakt. En blij verrast zien we ons champagnehuis Jean Vesselle in de lijst staan!

De lijst bestaat voor een groot deel uit Amerikaanse wijnhuizen en verder wijnhuizen uit Duitsland, Argentinië, Chili, Australië, Spanje, Italië, Griekenland, Hongarije, Zuid-Afrika en natuurlijk Frankrijk. En in dat rijtje staat Jean Vesselle naast gerenommeerde champagnehuizen als Krug, Bollinger en Louis Roederer.

Al meer dan 300 jaar maakt de familie Vesselle champagnes in het Grand Cru dorp Bouzy, iets ten zuiden van het hoogste punt van de Montagne de Reims. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op de beroemde Champagne stad Epernay. Sinds 1996 staat Delphine Vesselle aan het roer en maakt ze met haar man David Lemaire de champagnes. Alle druiven worden op 11 hectare eigen wijngaarden geteeld. De druiven worden in eigen huis geperst en gevinifieerd en dan mag je in de Champagne Récoltant Manipulant op het etiket zetten. Vrij vertaald: je bent de bottelaar-producent van je eigen druiven.

Champagnehuis Jean Vesselle bij de beste 100 wijnhuizen van de wereld!

Delen op:
Wijnblog

Blog

Wat wordt 2021 voor wijnjaar?

12-9-2021   Terwijl in de wat noordelijker gelegen Europese wijnlanden de druiven elke zonnestraal van harte verwelkomen om rijp te worden, zijn ze bij Costers del Sió in Catalonië al begonnen met de oogst....


Lees verder
Reviews

9.4 / 10

378 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

2 sep '21 - Edward geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

Super service en zeer hoge klantvriendelijkheid

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh