Merlot

De Merlot druif is een blauwe druif die traditioneel veel wordt aangeplant in de Bordeaux wijnstreek. De naam Merlot is een verwijzing naar het Franse woord voor merel (merle). Het druivenras staat wereldwijd op de derde plek als het om meest-verbouwde druivensoorten gaat. De wijnen van deze druif staat bekend als sappig, soepel en gemakkelijk te drinken. Deze wijn wordt vaak aan Cabernet Sauvignon toegevoegd om een Bordeauxwijn zachter te maken en meer body te geven.

Kenmerken van de Merlot druif


De Merlot druif groeit aan grote, losse trossen. De druif is minder donker van kleur dan Cabernet Sauvignon, heeft een dunnere schil en bevat minder tannine per druif. Doordat Merlot vrij vroeg uitkomt, is deze druivensoort gevoelig voor vorst. De druif doet het vooral goed op koude en droge grond. Naast Frankrijk, komt deze druif ook veel voor in Italië, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië en Chili.

Merlot wijnen


De aroma's van Merlot wijnen doen vaak denken aan kersen en pruimen. De wijn wordt grotendeels geproduceerd in drie stijlen. Zacht-fruitige wijn met vrij weinig tannine, fruitige wijn met meer tannine en wijn die hoog in tannine is en een vergelijkbaar profiel heeft als Cabernet Sauvignon. Doordat er zoveel verschillende wijnen zijn, gaat Merlot gemakkelijk samen met vele gerechten. De lichte wijnen zijn bijvoorbeeld geschikt voor bij schaaldieren, terwijl de fruitige wijnen goed samen gaan met gerechten die zalm en champignons bevatten. Wijn met relatief veel tannine gaat vooral goed samen met gegrild vlees. Let wel op dat Merlot vaak minder goed samengaat met blauwaderkaas en pittige gerechten.

Merlot wijn kopen bij De WijnGoeroe


Wilt u Merlot wijn kopen? In het assortiment van De WijnGoeroe vindt u een ruime selectie terug van Merlot wijnen. Dit zijn gulle wijnen met veel smaak die vaak gemakkelijk en jong te drinken zijn. De WijnGoeroe kiest de wijnen stuk voor stuk met de hand uit en importeert deze zelf. Hierdoor kunnen wij u verzekeren van kwaliteit tegen een concurrerende prijs. Want wij zijn van mening dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn. Dus waar wacht u nog op? Kies een lekker wijntje uit en bestel deze vandaag nog. Bij een bestelwaarde van meer dan €50,- betaalt u bovendien geen verzendkosten.

Heeft u een vraag aan De WijnGoeroe of wilt u persoonlijk advies met betrekking tot uw keuze voor een kwaliteitswijn? Neem dan snel contact met ons op. Dit kan tijdens openingstijden op het telefoonnummer +31 (0) 10 - 485 69 00 of stuur een e-mail naar info@dewijngoeroe.nl. Ons team staat voor u klaar.
Wijnblog

Blog

Zaterdagproeverijen in het pakhuis

20-10-2021   De komende maanden tot aan de kerst organiseert de WijnGoeroe samen met verschillende wijnhuizen proeverijen op zaterdag. Elke week zijn er andere wijnhuizen aanwezig. Wil je weten wie er binnenkort in...


Lees verder
Reviews

9.3 / 10

381 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

12 oct '21 - Milja geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

Mooie selectie wijnen, snelle bezorging.

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh