Sangiovese

Wereldberoemd is de Sangiovese die vooral in Toscane voorkomt. De streek Chianti staat er vol mee en zorgt als hoofdbestanddeel van de Chianti Classico's voor volle, kruidige wijnen met fruitige aroma's en fijne tannines die vaak langer bewaard kunnen worden.

Ten zuiden van Siena liggen de plaatjes Montalcino en Montepulciano. Hier worden juweeltjes van DOC en DOCG wijnen geproduceerd, als Brunello di Montalcino, Rosso di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano en Rosso di Montepulciano. De laatste kan vaak al jong gedronken, terwijl de eerste drie minstens tien jaar moeten rijpen en kunnen dus goed bewaard worden. Samen met de Barolo uit Piemonte mag de Brunello zich de duurste wijn van Italië noemen.
Wijnblog

Blog

Zomerse rosé wijnen!

11-7-2021   Het is weer volop zomer! Wat is er nou lekkerder dan buiten in de zon genieten van een heerlijke wijn? Een frisse rosé wijn mag deze zomer dan ook niet ontbreken! Dit, omdat een rosé echt ontzettend...


Lees verder
Reviews

9.4 / 10

370 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

3 jul '21 - R.L.H. Akkers geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

prima

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh