Sangiovese

Wereldberoemd is de Sangiovese die vooral in Toscane voorkomt. De streek Chianti staat er vol mee en zorgt als hoofdbestanddeel van de Chianti Classico's voor volle, kruidige wijnen met fruitige aroma's en fijne tannines die vaak langer bewaard kunnen worden.

Ten zuiden van Siena liggen de plaatjes Montalcino en Montepulciano. Hier worden juweeltjes van DOC en DOCG wijnen geproduceerd, als Brunello di Montalcino, Rosso di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano en Rosso di Montepulciano. De laatste kan vaak al jong gedronken, terwijl de eerste drie minstens tien jaar moeten rijpen en kunnen dus goed bewaard worden. Samen met de Barolo uit Piemonte mag de Brunello zich de duurste wijn van Italië noemen.
Wijnblog

Blog

De wijntip van de Telegraaf: Poujol Lacoste

6-2-2021   De wijntip van Pieter Nijdam in de Telegraaf: Onze Poujol Lacoste van Cave Saint Maurice uit de Cévennes in de Languedoc.Deze jonge wijncoöperatie is 'the new kid on the block' en heeft met...


Lees verder
Reviews

9.4 / 10

320 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

2 mar '21 - Jochem Immerzeel geeft De WijnGoeroe een 9 uit 10

Iedere keer weer een aangename verrassing

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh