Gratis verzending vanaf €50,- binnen Nederland
Voor 17:00 besteld zelfde dag verzonden
Veilig verzonden via flespakket.nl
Met een 9.4 beoordeeld op KiyOh

Sherry

Sherry komt uit het zonnige Andalusië in Spanje. Om precies te zijn uit het gebied Jérèz, dat in het westen aan de Atlantische Oceaan ligt. Sherry mag alleen gemaakt worden van de druivenrassen palomino fino, palomino de jerez, pedro ximénez of moscatel. De wijn wordt bereid volgens het Solerasysteem waarbij de wijn in vaten van verschillende jaargangen in een aantal rijen op elkaar liggen. Elk jaar wordt een deel van de inhoud van de ene rij in de rij daaronder over gestoken. De wijn die je koopt bestaat daardoor meestal uit meerdere jaargangen en is minimaal drie jaar oud.

De droge witte wijn rijpt in vaten onder een natuurlijk gevormd vlies van schimmel, door de Spanjaarden Flor del Vino (bloem van de wijn) genoemd. Flor is afkomstig van de druiven en er bevinden zich sporen van deze schimmel in de lucht.
Er zijn verschillende types van de sherry: Fino (licht, fris en droog met een amandelsmaak), Manzanilla (kruidig, droog en licht ziltig), Amontillado (vol, zacht met hazelnootsmaak), Oloroso (droog, vol, zoetig en de geur van walnoten) en Raya Oloroso (vergelijkbaar met Oloroso, maar iets minder fijn bouquet).
Sherry drink je als aperitief, bij de tapas of om de maaltijd af te sluiten.
Wijnblog
De WijnGoeroe's meest verkochte wijnen van 2020
De WijnGoeroe's meest verkochte wijnen van 2020

3-1-2021   Ben je benieuwd naar de best verkochte wijnen van 2020? Of heb je even geen inspiratie en ben je benieuwd wat andere klanten zoal bij de WijnGoeroe bestellen? Lees dan dit artikel met de top 10 meest...

Lees verder
Vier kerst klein met grootse wijnen
Vier kerst klein met grootse wijnen

10-12-2020   Nog twee weken en het is alweer kerst! Traditioneel wordt er door veel mensen samen met familie gezellig gegeten, maar uiteraard ook gedronken. Zeker tijdens deze kerst, dat we thuis in een klein gezelschap...

Lees verder
Reviews

9.4 / 10

306 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

19 jan '21 - p geeft De WijnGoeroe een 8 uit 10

snel en snel bericht overlevering

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh