Sherry

Sherry komt uit het zonnige Andalusië in Spanje. Om precies te zijn uit het gebied Jérèz, dat in het westen aan de Atlantische Oceaan ligt. Sherry mag alleen gemaakt worden van de druivenrassen palomino fino, palomino de jerez, pedro ximénez of moscatel. De wijn wordt bereid volgens het Solerasysteem waarbij de wijn in vaten van verschillende jaargangen in een aantal rijen op elkaar liggen. Elk jaar wordt een deel van de inhoud van de ene rij in de rij daaronder over gestoken. De wijn die je koopt bestaat daardoor meestal uit meerdere jaargangen en is minimaal drie jaar oud.

De droge witte wijn rijpt in vaten onder een natuurlijk gevormd vlies van schimmel, door de Spanjaarden Flor del Vino (bloem van de wijn) genoemd. Flor is afkomstig van de druiven en er bevinden zich sporen van deze schimmel in de lucht.
Er zijn verschillende types van de sherry: Fino (licht, fris en droog met een amandelsmaak), Manzanilla (kruidig, droog en licht ziltig), Amontillado (vol, zacht met hazelnootsmaak), Oloroso (droog, vol, zoetig en de geur van walnoten) en Raya Oloroso (vergelijkbaar met Oloroso, maar iets minder fijn bouquet).
Sherry drink je als aperitief, bij de tapas of om de maaltijd af te sluiten.
Wijnblog

Blog

Aspergewijn

14-4-2021   Het Hollandse aspergeseizoen start traditiegetrouw op de tweede donderdag van april en eindigt op 24 juni (Sint Jan). Ruim twee maanden kunnen we genieten van het witte goud, maar welke wijn drink je...


Lees verder
Reviews

9.4 / 10

342 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

13 apr '21 - Marco geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

Mooie wijnen, goede uitleg en simpel te bestellen

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh