Sherry

Sherry komt uit het zonnige Andalusië in Spanje. Om precies te zijn uit het gebied Jérèz, dat in het westen aan de Atlantische Oceaan ligt. Sherry mag alleen gemaakt worden van de druivenrassen palomino fino, palomino de jerez, pedro ximénez of moscatel. De wijn wordt bereid volgens het Solerasysteem waarbij de wijn in vaten van verschillende jaargangen in een aantal rijen op elkaar liggen. Elk jaar wordt een deel van de inhoud van de ene rij in de rij daaronder over gestoken. De wijn die je koopt bestaat daardoor meestal uit meerdere jaargangen en is minimaal drie jaar oud.

De droge witte wijn rijpt in vaten onder een natuurlijk gevormd vlies van schimmel, door de Spanjaarden Flor del Vino (bloem van de wijn) genoemd. Flor is afkomstig van de druiven en er bevinden zich sporen van deze schimmel in de lucht.
Er zijn verschillende types van de sherry: Fino (licht, fris en droog met een amandelsmaak), Manzanilla (kruidig, droog en licht ziltig), Amontillado (vol, zacht met hazelnootsmaak), Oloroso (droog, vol, zoetig en de geur van walnoten) en Raya Oloroso (vergelijkbaar met Oloroso, maar iets minder fijn bouquet).
Sherry drink je als aperitief, bij de tapas of om de maaltijd af te sluiten.
Wijnblog

Blog

Zaterdagproeverijen in het pakhuis

20-10-2021   De komende maanden tot aan de kerst organiseert de WijnGoeroe samen met verschillende wijnhuizen proeverijen op zaterdag. Elke week zijn er andere wijnhuizen aanwezig. Wil je weten wie er binnenkort in...


Lees verder
Reviews

9.3 / 10

381 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

12 oct '21 - Milja geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

Mooie selectie wijnen, snelle bezorging.

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh