Bernardus Winery

Bernardus Winery

De Bernardus Chardonnay druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit de Salinas Valley in Monterey Bay.

De druiven worden handmatig geoogst en vervolgens zeer zacht geperst. De vergisting vindt voor 90% van de wijn plaats op vaten van Frans eikenhout, een derde van deze vaten is van nieuw hout. De resterende 10% wordt gefermenteerd op roestvrij stalen tanks.

De Nederlandse autocoureur Ben Pon had in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru's evenaren. Een niet te volbrengen taak..

De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.

Land: VS

 land: VS
Aantal hectare:

210

Wijnblog

Blog

Zaterdagproeverijen in het pakhuis

20-10-2021   De komende maanden tot aan de kerst organiseert de WijnGoeroe samen met verschillende wijnhuizen proeverijen op zaterdag. Elke week zijn er andere wijnhuizen aanwezig. Wil je weten wie er binnenkort in...


Lees verder
Reviews

9.3 / 10

381 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

12 oct '21 - Milja geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

Mooie selectie wijnen, snelle bezorging.

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh