Bernardus Winery

Bernardus Winery

De Bernardus Chardonnay druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit de Salinas Valley in Monterey Bay.

De druiven worden handmatig geoogst en vervolgens zeer zacht geperst. De vergisting vindt voor 90% van de wijn plaats op vaten van Frans eikenhout, een derde van deze vaten is van nieuw hout. De resterende 10% wordt gefermenteerd op roestvrij stalen tanks.

De Nederlandse autocoureur Ben Pon had in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru's evenaren. Een niet te volbrengen taak..

De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.

Land: VS

 land: VS
Aantal hectare:

210

Wijnblog

Blog

Aspergewijn

14-4-2021   Het Hollandse aspergeseizoen start traditiegetrouw op de tweede donderdag van april en eindigt op 24 juni (Sint Jan). Ruim twee maanden kunnen we genieten van het witte goud, maar welke wijn drink je...


Lees verder
Reviews

9.4 / 10

342 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

13 apr '21 - Marco geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

Mooie wijnen, goede uitleg en simpel te bestellen

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh