Bodega Sierra Norte

Bodega Sierra Norte
Bodega Sierra Norte


Bodega Sierra Norte ontstond ruim 100 jaar geleden. Inmiddels is het flink gegroeid en heeft het 322 hectare wijngaarden in het gebied ten Zuidwesten van Valencia. Dit gebied ligt op een wat hoger plateau en kenmerkt zich door vorst en hagelbuien in de winter en extreme hitte in de zomer. Daarnaast kan het in de zomer 's nachts flink afkoelen. Het wijnhuis verbouwt daarom vooral inheemse Mediterrane druiven zoals Bobal en Monastrell, maar heeft ook een aantal wijngaarden met andere soorten om de wijnen wat extra rondheid mee te geven.
Bodega Sierra Norte produceert de wijnen op biologische wijze. Samen met onder meer de Universiteit van Valencia doen ze onderzoeksprojecten naar bijvoorbeeld ontwikkelingen van duurzaam en biologische wijnbouw en de selectie van gisten afkomstig uit biologische culturen.
Land: ES

 land: ES
Aantal hectare:

322

Wijnblog

Blog

World Verdejo Day op vrijdag 11 juni

10-6-2021   Op vrijdag 11 juni is het World Verdejo Day en daarom zet de WijnGoeroe deze druif het hele weekend in het zonnetje. Dat betekent dat je van vrijdag tot en met zondag 20% korting op alle verdejo wijnen...

Lees verder
Reviews

9.4 / 10

365 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

13 jun '21 - Dennis geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

Top wijn en top service

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh