Gratis verzending vanaf €50,- binnen Nederland
Voor 17:00 besteld zelfde dag verzonden
Veilig verzonden via flespakket.nl
Met een 9.3 beoordeeld op KiyOh

Bodegas Casto Pequeño

Bodegas Casto Pequeño
Bodegas Casto Pequeño


Het landwijngebied (viño de la tierra) Castilla y León strekt zich uit ten noorden van Madrid tot aan het Baskenland. In het westen grenst het aan Portugal en in het oosten aan de Rioja. Het is het grootste van 17 autonome regio's in Spanje en ligt op een gemiddelde hoogte van 900 meter en heeft Valladolid als hoofdstad.
De hoogte heeft als gevolg dat er zelfs tot in mei vorstgevaar bestaat. De neerslag valt hier in de winter en is gemiddeld 450 mm per jaar. Het land is uitermate kaal en wordt van oost naar west door de beroemde rivier de Duero als het ware in tweeën gedeeld.

In het Centrum van Castilië in het plaatsje Valderas heeft Alberto Moro Gonzalez een prachtige nieuwe Bodega gebouwd. Uitmuntende wijnen zijn het gevolg van een streng productiebeleid.Bodegas Casto Pequeño heeft zijn wijnbergen op verschillende terroirs liggen. Enerzijds zandbodem met leem en kiezel en anderzijds leembodem met klei.
Land: ES

 land: ES
Aantal hectare:

100

Wijnblog
Wijnbeurs bij de WijnGoeroe op 13 en 14 april
Wijnbeurs bij de WijnGoeroe op 13 en 14 april

1-4-2019   Wijnliefhebbers opgelet! In het weekend van 13 en 14 april opent de WijnGoeroe de deuren van het pakhuis in Rotterdam voor de voorjaarswijnbeurs. Dit weekend zijn er diverse wijnhuizen aanwezig om je...

Lees verder
Waarom zeggen we JA tegen de Chardonnay?
Waarom zeggen we JA tegen de Chardonnay?

16-1-2019   Al jaren is wijn van de chardonnay de meest gedronken wijn. Ook bij de WijnGoeroe is 1 op de 8 verkochte flessen een waar de chardonnay druif een hoofdrol in speelt. Het is dan ook niet verwonderlijk...

Lees verder
Reviews

9.3 / 10

147 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

19 may '19 - Leo geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

mooie wijnen snelle levering

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh