Gratis verzending vanaf €50,- binnen Nederland
Voor 17:00 besteld zelfde dag verzonden
Veilig verzonden via flespakket.nl
Met een 9.4 beoordeeld op KiyOh

Bodegas Casto Pequeño

Bodegas Casto Pequeño
Bodegas Casto Pequeño


Het landwijngebied (viño de la tierra) Castilla y León strekt zich uit ten noorden van Madrid tot aan het Baskenland. In het westen grenst het aan Portugal en in het oosten aan de Rioja. Het is het grootste van 17 autonome regio's in Spanje en ligt op een gemiddelde hoogte van 900 meter en heeft Valladolid als hoofdstad.
De hoogte heeft als gevolg dat er zelfs tot in mei vorstgevaar bestaat. De neerslag valt hier in de winter en is gemiddeld 450 mm per jaar. Het land is uitermate kaal en wordt van oost naar west door de beroemde rivier de Duero als het ware in tweeën gedeeld.

In het Centrum van Castilië in het plaatsje Valderas heeft Alberto Moro Gonzalez een prachtige nieuwe Bodega gebouwd. Uitmuntende wijnen zijn het gevolg van een streng productiebeleid.Bodegas Casto Pequeño heeft zijn wijnbergen op verschillende terroirs liggen. Enerzijds zandbodem met leem en kiezel en anderzijds leembodem met klei.
Land: ES

 land: ES
Aantal hectare:

100

Wijnblog
Wijnpakketten voor je staycation
Wijnpakketten voor je staycation

26-7-2020   Aan het begin van dit jaar hadden we de zomervakantie van 2020 iets anders voorgesteld. In plaats van een vakantie in het buitenland, houden we nu een staycation in eigen land, Tuinesië of Balkonië....

Lees verder
Juli is Rosé maand bij de WijnGoeroe
Juli is Rosé maand bij de WijnGoeroe

1-7-2020   Het is volop zomer! Heb jij daarom ook zo'n zin om rosé te drinken in de zon op een terras of tijdens een barbecue? Dat komt goed uit! De hele maand juli staan deze wijnen in de spotlight en elk...

Lees verder
Reviews

9.4 / 10

271 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

23 oct '20 - Chris geeft De WijnGoeroe een 8 uit 10

Alles klopt product afhandeling

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh