Domaine des Chênes

Domaine des Chênes
Domaine des Chênes


Als je het over de Roussillon hebt denk dan maar meteen aan Spanje. Vier eeuwen van Spaanse overheersing hebben zijn sporen achter gelaten, zowel in de taal als in de eetcultuur.
Het dorpje Vingrau ligt in de uitlopers van de Pyrenëen, iets ten westen van het dorpje Rivesaltes in een werkelijk ruig, karg en arm landschap.
Hier maakt, Professor in de Oenologie, Alain Razungles elk jaar ware monumenten van wijnen uit louter autochtone druivensoorten als: macabeu, grenache noir, grenache blanc. Alain weet als geen andere de specifieke aroma's uit deze druiven in de fles te krijgen. (hierop is hij afgestudeerde professor!)
Hierbij wordt hij geholpen door een fantastisch klimaat (325 dagen zon) en een buitengewoon terroir wat uit louter kalksteen en rolkeien bestaat. Lage rendementen spreken bijna vanzelf (30 hl/ha)!

Land: FR

 land: FR
Aantal hectare:Wijnblog

Blog

Zaterdagproeverijen in het pakhuis

20-10-2021   De komende maanden tot aan de kerst organiseert de WijnGoeroe samen met verschillende wijnhuizen proeverijen op zaterdag. Elke week zijn er andere wijnhuizen aanwezig. Wil je weten wie er binnenkort in...


Lees verder
Reviews

9.3 / 10

381 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

12 oct '21 - Milja geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

Mooie selectie wijnen, snelle bezorging.

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh