Domaine des Lauriers

Domaine des Lauriers

In het Département Hérault ligt het plaatsje Pinet op ongeveer 10 km afstand van de Middellandse Zee. Om dit plaatsje heen groeien de druivenstokken op licht glooiende heuvels met een kleiachtige ondergrond bezaaid met rolkeien à la Châteauneuf-du-Pape. De Autoroute A9 richting Barcelona splitst deze bijzonder kleine subappellatie als het ware in tweëen.
Tussen Pinet en de zee ligt het Bassin de Thau. Dit brakwater Bassin ligt tussen tussen de kustplaatsen Sète en Cap d'Agde.
In dit Bassin worden het gehele jaar door mosselen en oesters gecultiveerd waarbij die van de plaatsjes Mèze en Bouzigue kwalitatief de kroon spannen.
Het klimaat is hier zo uitzonderlijk goed dat de druivenstokken, die zelfs tot aan het Bassin groeien, elk jaar moeiteloos goed rijp worden, een eerste vereiste voor een grote wijn.

De familie Cabrol is van oorsprong een firma die tractors en toebehoren aan de wijnboeren leverde. Met het verdiende geld hebben ze in de afgelopen jaren vele hectaren wijnberg gekocht. En daarbij een perfecte neus gehad voor het juiste terroir/wijnbergen en de juiste druivensoorten.
Land: FR

 land: FR
Aantal hectare:

45

Wijnblog

Blog

Aspergewijn

14-4-2021   Het Hollandse aspergeseizoen start traditiegetrouw op de tweede donderdag van april en eindigt op 24 juni (Sint Jan). Ruim twee maanden kunnen we genieten van het witte goud, maar welke wijn drink je...


Lees verder
Reviews

9.4 / 10

342 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

13 apr '21 - Marco geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

Mooie wijnen, goede uitleg en simpel te bestellen

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh