Gratis verzending vanaf €50,- binnen Nederland
Voor 17:00 besteld zelfde dag verzonden
Veilig verzonden via flespakket.nl
Met een 9.3 beoordeeld op KiyOh

Domaine Spannagel

Domaine Spannagel
Domaine Spannagel


De Alsace is altijd al een grensgebied geweest. Zoals de vele Duits klinkende plaats- en familienamen suggereren, is dit van origine een Duits gebied, maar sinds 1648 heeft het - met enkele onderbrekingen - deel uitgemaakt van Frankrijk. Het is dus Frans met een Duits accent. De streek ligt in het uiterste noordoosten, ingeklemd tussen de Vogezen en de Rijn. Het wijnbouwgebied Alsace heeft een oppervlakte van 14.500 hectare en loopt als een lang, smal lint van Marlenheim in het noorden naar Thann in het zuiden. Centrum ervan is Colmar.
De familie Spannagel zit al sinds 1598 in het vak. Yves Spannagel is de 13e generatie die dit 10 hectare grootte Domaine leidt. Hun woonplaats is Katzenthal en dit plaatsje ligt iets ten westen van Colmar. Omringt door prachtig wijndorpen zoals: Ribeauvillé, Turckheim, Kaysersberg en Riquewhir mag je dit toch wel het filetstuk van de Elzas noemen.
Het dal ligt op west-oostelijke richting, dit betekent dat alle wijnbergen op de noordelijke hellingen liggen met een prachtige zuidelijke expositie. Doordat de Vogezen in het westen de koude invloeden van de Oceaan tegen houden heerst hier een warm en uitermate droog microklimaat.
De jaarlijkse neerslag bedraagt maar 500 milliliter!
Land: FR

 land: FR
Aantal hectare:

10

Wijnblog
Wijnbeurs bij de WijnGoeroe op 10 en 11 november
Wijnbeurs bij de WijnGoeroe op 10 en 11 november

6-9-2018   Wijnliefhebbers opgelet! In het weekend van 10 en 11 november opent de WijnGoeroe de deuren van het pakhuis in Rotterdam voor de najaarswijnbeurs. Dit weekend zijn er ruim 20 wijnhuizen aanwezig om je...

Lees verder
Wijnen voor bij Aziatisch eten
Wijnen voor bij Aziatisch eten

25-6-2018   Van oudsher wordt vaak gedacht dat wijn en Aziatisch eten lastig te combineren zijn. Dit komt omdat er in de verschillende Aziatische keukens, zoals bijvoorbeeld de Thaise, Indonesische, Japanse en Indische...

Lees verder
Reviews

9.3 / 10

95 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

14 sep '18 - Rob geeft De WijnGoeroe een 9 uit 10

Goede snelle service en verstand van zaken Nieuwe locatie is goed te bereiken

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh