Gratis verzending vanaf €50,- binnen Nederland
Voor 17:00 besteld zelfde dag verzonden
Veilig verzonden via flespakket.nl
Met een 9.3 beoordeeld op KiyOh

Domaine Spannagel

Domaine Spannagel
Domaine Spannagel


De Alsace is altijd al een grensgebied geweest. Zoals de vele Duits klinkende plaats- en familienamen suggereren, is dit van origine een Duits gebied, maar sinds 1648 heeft het - met enkele onderbrekingen - deel uitgemaakt van Frankrijk. Het is dus Frans met een Duits accent. De streek ligt in het uiterste noordoosten, ingeklemd tussen de Vogezen en de Rijn. Het wijnbouwgebied Alsace heeft een oppervlakte van 14.500 hectare en loopt als een lang, smal lint van Marlenheim in het noorden naar Thann in het zuiden. Centrum ervan is Colmar.
De familie Spannagel zit al sinds 1598 in het vak. Yves Spannagel is de 13e generatie die dit 10 hectare grootte Domaine leidt. Hun woonplaats is Katzenthal en dit plaatsje ligt iets ten westen van Colmar. Omringt door prachtig wijndorpen zoals: Ribeauvillé, Turckheim, Kaysersberg en Riquewhir mag je dit toch wel het filetstuk van de Elzas noemen.
Het dal ligt op west-oostelijke richting, dit betekent dat alle wijnbergen op de noordelijke hellingen liggen met een prachtige zuidelijke expositie. Doordat de Vogezen in het westen de koude invloeden van de Oceaan tegen houden heerst hier een warm en uitermate droog microklimaat.
De jaarlijkse neerslag bedraagt maar 500 milliliter!
Land: FR

 land: FR
Aantal hectare:

10

Wijnblog
Wijnbeurs bij de WijnGoeroe op 13 en 14 april
Wijnbeurs bij de WijnGoeroe op 13 en 14 april

1-4-2019   Wijnliefhebbers opgelet! In het weekend van 13 en 14 april opent de WijnGoeroe de deuren van het pakhuis in Rotterdam voor de voorjaarswijnbeurs. Dit weekend zijn er diverse wijnhuizen aanwezig om je...

Lees verder
Waarom zeggen we JA tegen de Chardonnay?
Waarom zeggen we JA tegen de Chardonnay?

16-1-2019   Al jaren is wijn van de chardonnay de meest gedronken wijn. Ook bij de WijnGoeroe is 1 op de 8 verkochte flessen een waar de chardonnay druif een hoofdrol in speelt. Het is dan ook niet verwonderlijk...

Lees verder
Reviews

9.3 / 10

147 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

19 may '19 - Leo geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

mooie wijnen snelle levering

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh