Gratis verzending vanaf €50,- binnen Nederland
Voor 17:00 besteld zelfde dag verzonden
Veilig verzonden via flespakket.nl
Met een 9.3 beoordeeld op KiyOh

La Bastide Saint Dominique

La Bastide Saint Dominique

La Bastide Saint Dominique ligt in het hart van de zuidelijke Rhône vallei. Het landgoed geniet van een optimaal klimaat met de unieke Mistral-wind en zeer hete en droge zomers. Met een sterke inzet en passie heeft de familie Bonnet het landgoed uitgebreid tot een totale oppervlakte van 50 hectare, met de productie van Appellations d'Origine Protégée (AOP) Côtes du Rhône, Côtes du Rhône Villages, Cairanne, Châteauneuf du Pape en Indication Géographique Protégée (IGP) Méditerranée. Vanaf de wijnoogst van 2014 zijn alle wijnen biologisch gecertificeerd.

Het huidige Châteauneuf-du-Pape is de plek waar de Tempeliers zich in de 12de eeuw in Frankrijk vestigden. Paus Johannes XXII liet er in de 14de eeuw zijn zomerverblijf bouwen. Sindsdien is het een baken voor de Franse wijncultuur.
In feite is Châteauneuf-du-Pape een grote, rotsige heuvel met rode kiezel en grote keien in de grond, her en der zand en elders leem. De keien worden overdag verwarmd door de zon en stralen 's nachts die warmte af op de druiven. De druiven ontwikkelen hierdoor veel smaak. Op die uiteenlopende bodems zijn in de loop der eeuwen juist die druivensoorten aangeplant die er het best op gedijen.
In totaal mogen er veertien verschillende druivensoorten voor de Châteauneuf-du-Pape gebruikt worden. Voor rode Châteauneuf-du-Pape zijn dat Grenache, Cinsault, Syrah, Mourvèdre, Muscardin, Counoise, Terret Noir en Vaccarèse. Voor wit zijn het Grenache Blanc, Picardan, Roussanne, Picpoul, Bourboulenc en Clairette.
Vroeger lieten de wijnmakers de most maandenlang gisten en daarna meer dan tien jaar in houten vaten rijpen. Hierdoor kon de Châteauneuf-du-Pape zeer lang bewaard worden. Tegenwoordig wordt er moderner gewerkt. De wijn krijgt een veel kortere vatrijping en is veel sneller op dronk.
De Châteauneuf-du-Pape kan een geweldenaar zijn. Een historische cuvée van grote kwaliteit, die zich jarenlang kan blijven ontwikkelen. Door zijn populariteit zijn er altijd minder bekwame wijnmakers die een graantje van het succes willen meepikken. Een Châteauneuf-du-Pape onder de vijftien euro dient ernstig gewantrouwd te worden.
Land: FR

 land: FR
Aantal hectare:

50

Wijnblog
Wijnpakketten voor je staycation
Wijnpakketten voor je staycation

26-7-2020   Aan het begin van dit jaar hadden we de zomervakantie van 2020 iets anders voorgesteld. In plaats van een vakantie in het buitenland, houden we nu een staycation in eigen land, Tuinesië of Balkonië....

Lees verder
Juli is Rosé maand bij de WijnGoeroe
Juli is Rosé maand bij de WijnGoeroe

1-7-2020   Het is volop zomer! Heb jij daarom ook zo'n zin om rosé te drinken in de zon op een terras of tijdens een barbecue? Dat komt goed uit! De hele maand juli staan deze wijnen in de spotlight en elk...

Lees verder
Reviews

9.3 / 10

242 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

7 aug '20 - Ron geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

Snelle levering van topwijnen

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh