Gratis verzending vanaf €50,- binnen Nederland
Voor 17:00 besteld zelfde dag verzonden
Veilig verzonden via flespakket.nl
Met een 9.3 beoordeeld op KiyOh

La Bastide Saint Dominique

La Bastide Saint Dominique

La Bastide Saint Dominique ligt in het hart van de zuidelijke Rhône vallei. Het landgoed geniet van een optimaal klimaat met de unieke Mistral-wind en zeer hete en droge zomers. Met een sterke inzet en passie heeft de familie Bonnet het landgoed uitgebreid tot een totale oppervlakte van 50 hectare, met de productie van Appellations d'Origine Protégée (AOP) Côtes du Rhône, Côtes du Rhône Villages, Cairanne, Châteauneuf du Pape en Indication Géographique Protégée (IGP) Méditerranée. Vanaf de wijnoogst van 2014 zijn alle wijnen biologisch gecertificeerd.

Het huidige Châteauneuf-du-Pape is de plek waar de Tempeliers zich in de 12de eeuw in Frankrijk vestigden. Paus Johannes XXII liet er in de 14de eeuw zijn zomerverblijf bouwen. Sindsdien is het een baken voor de Franse wijncultuur.
In feite is Châteauneuf-du-Pape een grote, rotsige heuvel met rode kiezel en grote keien in de grond, her en der zand en elders leem. De keien worden overdag verwarmd door de zon en stralen 's nachts die warmte af op de druiven. De druiven ontwikkelen hierdoor veel smaak. Op die uiteenlopende bodems zijn in de loop der eeuwen juist die druivensoorten aangeplant die er het best op gedijen.
In totaal mogen er veertien verschillende druivensoorten voor de Châteauneuf-du-Pape gebruikt worden. Voor rode Châteauneuf-du-Pape zijn dat Grenache, Cinsault, Syrah, Mourvèdre, Muscardin, Counoise, Terret Noir en Vaccarèse. Voor wit zijn het Grenache Blanc, Picardan, Roussanne, Picpoul, Bourboulenc en Clairette.
Vroeger lieten de wijnmakers de most maandenlang gisten en daarna meer dan tien jaar in houten vaten rijpen. Hierdoor kon de Châteauneuf-du-Pape zeer lang bewaard worden. Tegenwoordig wordt er moderner gewerkt. De wijn krijgt een veel kortere vatrijping en is veel sneller op dronk.
De Châteauneuf-du-Pape kan een geweldenaar zijn. Een historische cuvée van grote kwaliteit, die zich jarenlang kan blijven ontwikkelen. Door zijn populariteit zijn er altijd minder bekwame wijnmakers die een graantje van het succes willen meepikken. Een Châteauneuf-du-Pape onder de vijftien euro dient ernstig gewantrouwd te worden.
Land: FR

 land: FR
Aantal hectare:

50

Wijnblog
Wat is biologische wijn?
Wat is biologische wijn?

20-1-2020   Biologische wijnen zijn bezig aan een opmars en daardoor ook in ons land steeds beter verkrijgbaar. De WijnGoeroe krijgt dan ook regelmatig de vraag wat het predicaat biologische wijn inhoudt. In deze...

Lees verder
Wijnen voor bij Aziatisch eten
Wijnen voor bij Aziatisch eten

19-1-2020   Van oudsher wordt vaak gedacht dat wijn en Aziatisch eten lastig te combineren zijn. Dit komt omdat er in de verschillende Aziatische keukens, zoals bijvoorbeeld de Thaise, Indonesische, Japanse en Indische...

Lees verder
Reviews

9.3 / 10

147 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

19 may '19 - Leo geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

mooie wijnen snelle levering

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh