Weingut Frank John

Weingut Frank John
Weingut Frank John


Na 15 jaar wijnmaker te zijn geweest bij verschillende Duitse topbedrijven vervulde zich voor Frank & Gerlinde John hun ultieme droom.......een eigen wijnbedrijf! En wel het 400 jaar oude Hirschhorner Hof in Königsbach net even buiten Neustadt an der Weinstrasse. Hier liggen de 3 hectare wijnbergen versplinterd in de schaduw van het Haardt gebergte. Regen is hier een zeldzaamheid en het klimaat is mediterraans te noemen. Bijnaam? Toscana van Duitsland! De 3 hectare wijnberg levert per jaar maar 10.000 flessen op. We vinden hier het juiste klimaat voor laatrijpende druivensoorten als Riesling en Pinot Noir. Ze maken ook maar 3 wijnen: Riesling Sekt - Riesling - Pinot Noir.
Lange vatrijping van 1 tot en met 2 jaar en 100% Biodynamische wijnbouw maken dit wijnbedrijf tot de parel in onze collectie!!!
Land: DE

 land: DE
Aantal hectare:

3

Wijnblog

Blog

Wat wordt 2021 voor wijnjaar?

12-9-2021   Terwijl in de wat noordelijker gelegen Europese wijnlanden de druiven elke zonnestraal van harte verwelkomen om rijp te worden, zijn ze bij Costers del Sió in Catalonië al begonnen met de oogst....


Lees verder
Reviews

9.4 / 10

378 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

2 sep '21 - Edward geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

Super service en zeer hoge klantvriendelijkheid

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh