Zoete witte wijn

Zoete witte wijn wordt door wijnkenners vaak gezien als wijn voor mensen die eigenlijk niet van wijn houden. Er wordt dus nogal eens neergekeken op de zoete witte wijnen, maar dat is nergens voor nodig! Er zijn namelijk genoeg zoete witte wijnen van hoge kwaliteit te koop, die bovendien zeer betaalbaar zijn. In het onderstaande overzicht ziet u de zoete witte wijnen die De WijnGoeroe speciaal voor u heeft geselecteerd. Bij iedere wijn kunt u lezen van welke druif deze is gemaakt, hoe de wijn smaakt en met welke gerechten u de wijn kunt combineren. Heb je extra hulp nodig bij je keuze? Dan helpen de experts van De WijnGoeroe je graag persoonlijk verder.

Zoete witte wijn van Muskaatdruif


De Muskaatdruif is een groep van delicate druivenrassen waar Muscat wijnen van gemaakt worden. Bekendste varianten van de Muskaatdruif zijn Muscat d'Alexandrie en Muscat blanc à petits grains. Wanneer het om lekkere zoete witte wijnen gaat, komen de Muscat wijnen vaak ter sprake. De zoete witte wijnen van de Muskaatdruif zijn namelijk frisse en aromatische wijnen die breed in de smaak vallen. In Spanje worden de wijnen van de Muskaatdruif Moscatel genoemd, terwijl in Italië de benaming Moscato wordt gebruikt en in Duitsland heet de wijn Muskatelier. De WijnGoeroe heeft regelmatig overheerlijke zoete kwaliteitswijnen van de Muskaatdruif op voorraad.

Zoete witte Eiswein


Als het over zoete witte wijnen gaat is Eiswein een ware delicatesse. Deze wijnen worden voornamelijk in Duitsland en de Verenigde Staten (Icewine) geproduceerd, van druiven die bevroren zijn op het moment dat er geoogst wordt. Doordat de druiven op dat moment bevroren zijn, kan tijdens het persen een groot gedeelte van het aanwezige water verwijderd worden, waardoor een zeer geconcentreerde zoete dessertwijn ontstaat. Het productieproces van Eiswein is dus best complex en dat ziet men terug in de prijs van de wijn. Voor wie een overheerlijke zoete witte dessertwijn zoekt is Eiswein zijn prijs echter meer dan waard. Bekende druivenrassen die voor Eiswein gebruikt worden zijn onder andere Riesling en Vidal Blanc.

Zoete witte wijn kopen


Zoals u ziet is er op het gebied van zoete witte wijn genoeg moois te vinden in het assortiment van De WijnGoeroe. Ook voor deze wijnen geldt dat ze persoonlijk door ons zijn uitgezocht, geproefd en rechtstreeks door ons worden geïmporteerd. Zo kan De WijnGoeroe u kwaliteit garanderen voor een betaalbare prijs. Wanneer je een bestelling voor 17.00u afrondt in onze webshop, dan zorgt De WijnGoeroe dat je wijnen dezelfde dag nog verzonden worden.


Wijnblog

Blog

Zaterdagproeverijen in het pakhuis

20-10-2021   De komende maanden tot aan de kerst organiseert de WijnGoeroe samen met verschillende wijnhuizen proeverijen op zaterdag. Elke week zijn er andere wijnhuizen aanwezig. Wil je weten wie er binnenkort in...


Lees verder
Reviews

9.3 / 10

381 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

12 oct '21 - Milja geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

Mooie selectie wijnen, snelle bezorging.

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh