Zomerse rosé wijnen!

11-7-2021 Het is weer volop zomer! Wat is er nou lekkerder dan buiten in de zon genieten van een heerlijke wijn? Een frisse rosé wijn mag deze zomer dan ook niet ontbreken! Dit, omdat een rosé echt ontzettend lekker is bij een barbecue, op het terras of bij een picknick op het strand! De WijnGoeroe heeft daarom voor jou een aantal fantastische rosé wijnen die extra scherp geprijsd zijn!

Rosé wijn bij een barbecue

Je zou het niet verwachten, maar een rosé wijn lijkt meer op een rode wijn dan op een witte wijn. Omdat we bij vleesgerechten gelijk denken aan een rode wijn, is rosé dus ook een goede keus. Rosé wijn beschikt namelijk over de kwaliteiten die een stuk vlees goed aanvullen! Rosé is daarom een perfecte combinatie tussen een verfrissend zomerdrankje en een wijn die de smaken van het vlees van de barbecue aanvult! Neem bijvoorbeeld de Rosé Syrah van Domaine Grauzan. Deze wijn smaakt elegant, fris en fruitig met rood bosfruit en specerijen en heeft de intensiteit van een rode wijn en een kruidige afdronk.

Rosé wijn als ultiem zomerdrankje

Er wordt op dit moment steeds meer geëxperimenteerd met het mixen van verschillende dranken. Zo kwam men met het ingenieuze idee om het bekende drankje Aperol Spritz te mixen met rosé wijn in plaats van Prosecco. Bij deze mix kan er het beste worden gekozen voor een sprankelende rosé wijn voor een extra fris effect, zoals bijvoorbeeld Prosecco Rosato Spumante van San Martino, maar een reguliere rosé wijn smaakt ook prima!

Rosé wijnen van de WijnGoeroe

Heb jij ook zin om een lekkere rosé te nuttigen in de zon of tijdens een barbecue? Dan moet je absoluut even rondkijken in het assortiment van De WijnGoeroe. Hier vind je namelijk een verzameling van fantastische, scherp geprijsde rosé wijnen van hoge kwaliteit!

Niet voor niets is de Marselan rosé 2020 van Cave de Richemer een van de best verkochte rosés! Een wijn met een uitbundige neus! Heerlijk voor bij de barbecue, of gewoon even voor tussendoor.