Clairette

Clairette is een druivensoort die zijn oorsprong heeft in Zuid-Frankrijk. In Frankrijk kom je hem nu vooral tegen in de zuidelijke Rhône, Provence en Languedoc. Daarbuiten wordt hij in Zuid Afrika en Australië verbouwd.
Hij groeit graag op droge en arme bodems met kalk en wordt ook als tafeldruif geteeld.
De clairette heeft weinig zuren. Hierom moet hij vroeg geplukt worden voor frisse, droge wijnen. Bij een late oogst resulteert dit in een druif vol suikers waar elegant zoete (dessert)wijnen van worden gemaakt.
De druif kan gebruikt worden voor cépage wijnen, maar ook toegevoegd worden aan een blend met bijvoorbeeld Rousanne en Grenache Blanc voor Châteauneuf du Pape Blanc.

Wijnblog

Blog

Zomerse rosé wijnen!

11-7-2021   Het is weer volop zomer! Wat is er nou lekkerder dan buiten in de zon genieten van een heerlijke wijn? Een frisse rosé wijn mag deze zomer dan ook niet ontbreken! Dit, omdat een rosé echt ontzettend...


Lees verder
Reviews

9.4 / 10

370 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

3 jul '21 - R.L.H. Akkers geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

prima

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh