Clairette

Clairette is een druivensoort die zijn oorsprong heeft in Zuid-Frankrijk. In Frankrijk kom je hem nu vooral tegen in de zuidelijke Rhône, Provence en Languedoc. Daarbuiten wordt hij in Zuid Afrika en Australië verbouwd.
Hij groeit graag op droge en arme bodems met kalk en wordt ook als tafeldruif geteeld.
De clairette heeft weinig zuren. Hierom moet hij vroeg geplukt worden voor frisse, droge wijnen. Bij een late oogst resulteert dit in een druif vol suikers waar elegant zoete (dessert)wijnen van worden gemaakt.
De druif kan gebruikt worden voor cépage wijnen, maar ook toegevoegd worden aan een blend met bijvoorbeeld Rousanne en Grenache Blanc voor Châteauneuf du Pape Blanc.

Wijnblog

Blog

Zaterdagproeverijen in het pakhuis

20-10-2021   De komende maanden tot aan de kerst organiseert de WijnGoeroe samen met verschillende wijnhuizen proeverijen op zaterdag. Elke week zijn er andere wijnhuizen aanwezig. Wil je weten wie er binnenkort in...


Lees verder
Reviews

9.3 / 10

381 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

12 oct '21 - Milja geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

Mooie selectie wijnen, snelle bezorging.

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh