Clairette

Clairette is een druivensoort die zijn oorsprong heeft in Zuid-Frankrijk. In Frankrijk kom je hem nu vooral tegen in de zuidelijke Rhône, Provence en Languedoc. Daarbuiten wordt hij in Zuid Afrika en Australië verbouwd.
Hij groeit graag op droge en arme bodems met kalk en wordt ook als tafeldruif geteeld.
De clairette heeft weinig zuren. Hierom moet hij vroeg geplukt worden voor frisse, droge wijnen. Bij een late oogst resulteert dit in een druif vol suikers waar elegant zoete (dessert)wijnen van worden gemaakt.
De druif kan gebruikt worden voor cépage wijnen, maar ook toegevoegd worden aan een blend met bijvoorbeeld Rousanne en Grenache Blanc voor Châteauneuf du Pape Blanc.

Wijnblog

Blog

Aspergewijn

14-4-2021   Het Hollandse aspergeseizoen start traditiegetrouw op de tweede donderdag van april en eindigt op 24 juni (Sint Jan). Ruim twee maanden kunnen we genieten van het witte goud, maar welke wijn drink je...


Lees verder
Reviews

9.4 / 10

342 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

13 apr '21 - Marco geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

Mooie wijnen, goede uitleg en simpel te bestellen

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh