Filters
Can Gelat
1 product
Het 30 hectare ecologische wijnlandgoed van Can Gelat ligt in de buurt van de pittoreske dorpjes Selva en Moscari, aan de voet van het Tramuntana gebergte (Unesco wereld erfgoed). Vanwege de bergen en de immer waaiende bries is de wijngaard van nature gekoeld in dit mediterrane klimaat.
Als onderdeel van de VI DE LA Terra Mallorca en de Mallorcaanse CBPAE-ecologie kwalificatie, worden de druiven biologisch verbouwd zonder het gebruik van synthetische pesticiden of herbiciden, terwijl de vruchtbaarheid van de bodem en de biodiversiteit van de wijngaard wordt gestimuleerd. De ongerepte grond wordt gezond gehouden door het jaarlijks planten van een mix van bodembedekkers. Het trekt heilzame insecten aan, verbetert de bodemstructuur, voorkomt erosie, houdt grondwater vast, verhoogt organische stof en vruchtbaarheid van de bodem. Vijgen, olijf, abrikoos en johannesbrood bomen en mediterraanse kruiden in en om de wijngaard bieden bescherming van het biologisch leefgebied. En als onderdeel van Refugi de Fauna wordt het milieu gerespecteerd, wat de basis is om prachtige biologische wijnen en olijfolie te maken.
De biologische wijnen gemaakt zijn van veelal lokale Mallorcaanse druiven gemaakt. Deze druivenrassen zijn gecompleteerd met internationale variëteiten als Monastrell, Syrah en Cabernet om de optimale mix in aroma en smaak te bereiken, hetgeen resulteert in karakteristieke gastronomische wijnen. Handmatig snoeien en oogsten garandeert aandacht aan de plant als voorbereiding op perfect fruit.
De bodem is sterk kalkhoudend met hoog percentage van klei en leem. Hierop gedijen de inheemse rassen Giró Ros, Callet en Mantonegro uitstekend. Het geeft de wijnen fraicheur, mineraliteit én structuur. De wijnen zijn daarmee opmerkelijk complex en elegant tegelijk als een prototype van een echte terroirwijn.
Filters