Filters
Weingut Sattler
1 product
Het familiebedrijf wordt sinds het jaar 2000 geleid door Erich Sattler.
Erich Sattler heeft de wijnbouwschool in Krems en de Universiteit voor bodemcultuur in Wenen doorlopen alvorens in Californië ervaring op te doen.
Het plaatsje Tadten ligt ingeklemt tussen enerzijds de Neusiedlersee en anderzijds de Hongaarse grens, beide op een afstand van 10 kilometer. Er wordt hier hoofdzakelijk rode wijn gemaakt. Het is het warmste wijngebied van Oostenrijk en heeft tevens ook de meeste uren zon. Een goed bladmanagement zorgt ervoor dat de druiven niet verbranden. Er wordt ontzettend streng en rigoreus gesneden in de wijnberg ter voorkoming van overproductie. Hoe minder druiven hoe hoger de kwaliteit. St. Laurent en Zweigelt worden op de klassieke manier in groten houten foeders en stalen tanks gevinifieerd. De Reserve wijnen verbrengen 12 tot 18 maanden in Franse Barriques van 225 liter. Alle wijnen kenmerken zich door concentratie, elegant fruit, gelikte tannines, druiven typiciteit en een perfect rijpingspotentieel. Het merendeel van de wijnen gaan in de export en vindt men op wijnkaarten van New York via Amsterdam tot Parijs.
Erich Sattler heeft de wijnbouwschool in Krems en de Universiteit voor bodemcultuur in Wenen doorlopen alvorens in Californië ervaring op te doen.
Het plaatsje Tadten ligt ingeklemt tussen enerzijds de Neusiedlersee en anderzijds de Hongaarse grens, beide op een afstand van 10 kilometer. Er wordt hier hoofdzakelijk rode wijn gemaakt. Het is het warmste wijngebied van Oostenrijk en heeft tevens ook de meeste uren zon. Een goed bladmanagement zorgt ervoor dat de druiven niet verbranden. Er wordt ontzettend streng en rigoreus gesneden in de wijnberg ter voorkoming van overproductie. Hoe minder druiven hoe hoger de kwaliteit. St. Laurent en Zweigelt worden op de klassieke manier in groten houten foeders en stalen tanks gevinifieerd. De Reserve wijnen verbrengen 12 tot 18 maanden in Franse Barriques van 225 liter. Alle wijnen kenmerken zich door concentratie, elegant fruit, gelikte tannines, druiven typiciteit en een perfect rijpingspotentieel. Het merendeel van de wijnen gaan in de export en vindt men op wijnkaarten van New York via Amsterdam tot Parijs.
Filters (0)
Filters