Aspergewijn
Het Hollandse aspergeseizoen start traditiegetrouw op de tweede donderdag van april en eindigt op 24 juni (Sint Jan). Ruim twee maanden kunnen we genieten van het witte goud, maar welke wijn drink je daar nu het beste bij?

Iedereen kent wel de klassieke wijn-spijscombinatie: Hollandse asperges met Pinot Blanc uit de Elzas of een mooie Weissburgunder uit een van de Duitse wijngebieden. De zachte ronde smaak van deze druivensoort combineert geweldig met de frivole aardse smaak van de asperge. Ook een Silvaner, Riesling of Grüner Veltliner maken een aspergegerecht helemaal af. Het ligt er natuurlijk aan hoe je de asperges bereid, maar in het algemeen kunnen we zeggen: kies voor een relatief droge, medium-bodied, witte wijn van maximaal twee tot drie jaar oud met rijpe en goed geïntegreerde zuren. Mocht je asperges met lams- of kalfsvlees willen serveren, dan doen witte wijnen met houtrijping het weer heel erg goed.

Om je het kiezen wat makkelijker te maken hebben we een voordelig Asperge wijnpakket samengesteld met drie heerlijke wijnen. De biologische Mariluna Verdejo uit Spanje, Grauburgunder van Weingut Weber uit Rheinhessen en de biologische Chardonnay van Cave St. Maurice zijn de wijnen die de WijnGoeroe dit seizoen bij asperges drinkt!