De WijnGoeroe in Oostenrijk


De WijnGoeroe in Oostenrijk

Van 9 tot en met 11 juni vond de Vievinum 2018 plaats in Wenen. Aangezien dit de grootste wijnbeurs van Oostenrijk is, was dit reden genoeg voor De WijnGoeroe om een bezoek aan Oostenrijk te brengen. Tevens een mooi moment om de omgeving van Wenen te verkennen en volop te genieten van de heerlijke wijnen die er te krijgen zijn. Zo brachten we onder andere een bezoek aan wijnhuis Winzerhof Landauer-Gispen en aan de wijngaarden op de legendarische Nussberg.

De Vievinum 2018


De Vievinum vond voor het eerst plaats in 1998, waarbij de beurs een platform biedt voor bedrijven binnen de wijnsector, zoals bijvoorbeeld wijnmakers en wijnimporteurs, om hun netwerk uit te breiden en te onderhouden. Dit jaar vond dus de 20e verjaardag van de wijnbeurs plaats. Tijdens de beurs waren meer dan 500 standhouders aanwezig en er werden meer dan 15.000 bezoekers verwacht. Wij waren vooral aanwezig om de banden met onze Oostenrijkse wijnhuizen aan te trekken en om nieuwe Oostenrijkse wijnparels te ontdekken.

Een bezoek aan Winzerhof Landauer-Gisperg


Naast onze aanwezigheid op de beurs, hadden we ook tijd voor een uitgebreid bezoek aan wijnhuis Winzerhof Landauer-Gisperg in Tattendorf, ten zuiden van Wenen. Dit wijnhuis staat bekend om hun biologische en veganistische wijnen. Winzerhof Landauer-Gisperg wordt gerund door Franz en Johanna en zij richten zich voornamelijk op de druivensoorten Pinot Noir, Zweigelt en St. Laurent. De WijnGoeroe ging de wijnkelder van het wijnhuis in en mocht daar een aantal wijnen op vat proeven. Extra leuk, want van deze wijnen op vat is nog niet bekend hoe deze uiteindelijk in de fles gaan belanden (bijvoorbeeld als blend of niet). In ons assortiment vindt u diverse wijnen van dit prachtige wijnhuis terug.

Wiener Gemischter Satz op de Nussberg


Ook trokken we samen met Paul Kiefer van Weingut Mayer Am Pfarrplaz de wijngaarden van de Weense Nussberg in om hier een fles Wiener Gemischter Satz open te trekken. De Wiener Gemischter Satz wordt gemaakt van verschillende druivensoorten die door elkaar aangeplant zijn op de flanken van de Nussberg. De druiven worden ieder jaar gelijktijdig geoogst, wat altijd weer spannende wijnen oplevert. De Wiener Gemischter Satz van Mayer am Pfarrplatz behoort tot de absolute top en staat op vier in de top-13 van het Oostenrijkste wijnblad Vinaria.

Oostenrijkse wijnen bij De WijnGoeroe


Oostenrijkse wijnen zijn de meeste pure wijnen ter wereld, die vaak met veel respect voor de natuur worden geproduceerd. Veel van onze Oostenrijkse wijnen zijn dan ook biologisch of zelfs biodynamisch geproduceerd. In ons assortiment vindt u Oostenrijkse wijn in iedere prijsklasse en voor elke gelegenheid. Hulp nodig bij het uitkiezen van een passend wijntje? Neem dan contact met ons op voor gratis en vrijblijvend advies. We helpen u graag!

Wilt u op de hoogte blijven van kortingsacties, evenementen en ander WijnGoeroe nieuws? Schrijf u dan in voor onze e-mailnieuwsbrief. Dit kan linksonder deze pagina.