Maak kennis met onze topwijnen!


De vraag die De WijnGoeroe het vaakst krijgt is: "Wat is nou een lekkere wijn?". Om hier een sluitend antwoord op te geven moeten wij echter weten wat uw smaakvoorkeuren zijn, voor welke gelegenheid de wijn bedoeld is en met wat voor gerecht u de wijn wilt combineren. Waar wij gemakkelijker antwoord op kunnen geven is de vraag "Wat is een goede wijn?". Een goede wijn voldoet namelijk aan een aantal kenmerken en op deze kenmerken hebben wij de selectie van onze topwijnen gebaseerd.

Of een wijn een goede wijn is, is namelijk vast te stellen aan de hand van bijvoorbeeld de afdronk, complexiteit en de balans van de wijn. Een goede wijn heeft bij voorkeur een lange afdronk, wat inhoudt dat de smaaksensaties relatief lang blijven hangen na het doorslikken van de wijn. Daarnaast dienen de verschillende aroma's in balans te zijn en hoort een goede wijn geen ongewenste aroma's te hebben. Tot slot zijn goede wijnen vaak complexere wijnen. Dit betekent dat dergelijke wijnen vaak meerdere smaak- en geursensaties op kunnen roepen en dat er niet één enkel aroma is wat de boventoon voert.

Hoe selecteren wij onze topwijnen?


Zoals u hierboven heeft kunnen lezen is een goede wijn dus eigenlijk alleen te herkennen door deze te proeven. Dit betekent dat wij bij het samenstellen van ons assortiment met topwijnen honderden wijnen geproefd hebben. Als een eerste selectie hanteren wij hierbij verslagen van wijnkenners, uitslagen in gerenommeerde wijngidsen en de onderscheidingen die de verschillende wijnen hebben ontvangen. Na het proeven van al deze wijnen blijft er vervolgens een beperkte selectie wijnen over die De WijnGoeroe streng beoordeelt op prijs-/kwaliteitsverhouding. Alleen topwijnen met de beste prijs-/kwaliteitsverhouding worden namelijk opgenomen in onze voorraad!

De prijs van topwijnen


Ons zorgvuldig geselecteerde aanbod laat namelijk zien dat echte topwijnen niet per se duur hoeven te zijn. De prijs van een wijn is namelijk afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de prijs van het land waarop de druiven zijn verbouwd, de hoeveelheid druiven die dit stuk land per oogst opbrengt, de gekozen vinificatie en de prestige van het wijnhuis.

Deze factoren maken dat een wijn uit een regio met dure grond, van een wijnboer die tussentijds veel van zijn trossen wegknipt en die bovendien kiest voor rijping op dure eikenhouten vaten, al snel een stuk duurder uitvalt dan de gemiddelde wijn. Dit hoeft echter niets over de smaak van de wijn te zeggen. Doordat wij onze topwijnen slim uitkiezen kunnen wij u absolute kwaliteit bieden voor een prijs die zeer betaalbaar is.


Betaalbare topwijnen van De WijnGoeroe


De WijnGoeroe staat bekend om zijn betaalbare kwaliteitswijnen. U vindt onze wijnen daarom terug op de wijnkaart van vele gerenommeerde restaurants. Heeft u tijdens een etentje een heerlijke topwijn gedronken? Dan kunt u deze vanaf nu ook bestellen in onze webshop. Hier vindt u een zorgvuldig samengesteld aanbod van wijnen die wij persoonlijk voor u hebben geïmporteerd. Échte kwaliteit, voor een betaalbare prijs. Alle wijnen die voor 17.00 uur besteld zijn, sturen wij bovendien dezelfde dag nog naar u op en bestelt u voor meer dan 50 euro aan wijntjes, dan rekenen wij bovendien geen verzendkosten!