Weingut Glatzer en Weingut Gesellmann vallen in de prijzen
Het einde van het jaar nadert, dus de balans wordt opgemaakt. Wat is het woord van het jaar, wie maakt de lekkerste oliebol van het jaar, wat is het meest bekeken YouTube filmpje van het jaar en wat zijn de beste wijnen van het jaar? Op 26 november werd de beste Oostenrijkse rode wijn van het jaar bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse 'Rotweingala' van de Oostenrijkse Falstaff.

Falstaff is hét naslagwerk voor wijnen, alom gerespecteerd en heeft naast de oorspronkelijk Oostenrijkse editie ook nog een Duitse en Zwitserse uitgave. De beste rode wijn van Oostenrijk werd dit jaar gekozen uit ruim 600 wijnen van meer dan 200 wijnmakers. De winnaar kan dus met recht trots zijn op zijn of haar werk. En stiekem zijn wij ook een beetje trots, want dit jaar mag 'onze' Walter Glatzer van Weingut Glatzer met de eer gaan strijken met zijn Sankt Laurent Ried Altenberg 2016.

Twee weken eerder was hij nog aanwezig op onze Najaarswijnbeurs en nu stond hij overweldigend op het podium van het Rotweingala. Hij herinnerde zich het uitdagende jaar 2016: "Dit is het hoogtepunt van een heel moeilijk jaar, dat begon met vorst en eindelijk goed afliep". Eerder die avond won hij al de prijs voor de beste Sankt Laurent.
En ook de nummer twee kennen we. Deze ging namelijk naar de Bela Rex van Weingut Gesellmann.

Als je nu nieuwsgierig bent geworden naar hoe de beste rode wijnen van Oostenrijk smaken, bestel ze in onze webshop of kom ze proeven in ons pakhuis. Lammert, de WijnGoeroe, vertelt je er graag alles over.