Italiaanse wijn

Italiaanse wijn kopen bij de WijnGoeroe
De geschiedenis van Italiaanse wijnen gaat ver terug. De oude Grieken noemde Italië al Oenoteria, dat wijnland betekent. Italië produceert bijna net zoveel wijn als Frankrijk en wijnranken sieren een groot aantal heuvellandschappen. Dankzij onze langdurige relaties met de beste wijnhuizen in Italië kunnen wij u een ruim en prachtig assortiment Italiaanse wijnen bieden. Wij vinden prijs-kwaliteitverhouding erg belangrijk, daarom kiezen wij onze wijnen met de hand. Italiaanse wijn kopen wij direct van de gerenommeerde wijnboer!

Soorten Italiaanse wijn


Van noord naar zuid en van oost naar west worden er verschillende soorten Italiaanse wijn geproduceerd. Noord-Italië wordt bijvoorbeeld vertegenwoordig door Barolo en Barbaresco uit de Piemonte en Prosecco uit Veneto. In het midden van Italië is het aan de westkust gelegene Toscane bekend om de Chianti Classico en Brunello di Montalcino. Beide gemaakt van de Sangiovese druif. De Verdicchio is echter een druif die vooral aan de oostkust in de Marche is aangeplant. Meer naar het zuiden treffen we druiven aan die hun oorsprong in overzeese gebieden hebben. Neem bijvoorbeeld de Greco di Tufo op Sicilië, wiens naam al verraad dat deze uit het oude Griekenland afkomstig is.

Italiaanse wijn kopen bij de WijnGoeroe


De Italiaanse wijn die u bij ons kunt kopen worden allemaal op een duurzame en natuurvriendelijke wijze geproduceerd, en dat kunt u proeven. Wij zijn echter ook van mening dat een buitengewoon lekkere wijn niet altijd duur hoeft te zijn. Kijk daarom eens rond in onze webshop en ontdek de smaak van Italië. Wilt u italiaanse wijn kopen? Zorg dat u de wijn voor 17:00 bestelt, dan wordt de bestelling dezelfde dag verzonden! Verder bieden wij gratis verzending aan bij een bestelling van € 50,- of meer.

Mochten u nog vragen hebben, over onze Italiaanse wijnen of andere producten, neem dan even contact met ons op middels +31 (0) 10 - 485 69 00 of door een e-mail te sturen naar info@dewijngoeroe.nl. Wij streven ernaar om uw vragen altijd zo spoedig mogelijk te beantwoorden.
Wijnblog

Blog

Zaterdagproeverijen in het pakhuis

20-10-2021   De komende maanden tot aan de kerst organiseert de WijnGoeroe samen met verschillende wijnhuizen proeverijen op zaterdag. Elke week zijn er andere wijnhuizen aanwezig. Wil je weten wie er binnenkort in...


Lees verder
Reviews

9.3 / 10

381 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

12 oct '21 - Milja geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

Mooie selectie wijnen, snelle bezorging.

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh