Prosecco

Prosecco van de WijnGoeroe
Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn die geproduceerd wordt van de gelijknamige druif. Een perfecte wijn voor een borrel, feestje of voor in een cocktail zoals een Bellini of Mimosa. Prosecco bewijst dat een goede mousserende wijn niet duur hoeft te zijn. Binnen het assortiment van De WijnGoeroe vindt u namelijk een aantal heerlijke mousserende Italiaanse wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Kenmerken van Prosecco


De officiële naam van de druif is Glera, een druif die al meer dan tweehonderd jaar wordt aangeplant in de Italiaanse heuvels van Conegliano-Valdobbiadene. Sinds 2008 heeft Prosecco uit deze regio de DOCG status en is de productie ervan aan strenge regels gebonden. Zo geldt er een maximale opbrengst die gekoppeld is aan de oppervlakte van het land en mogen wijnbouwers een maximaal aantal liters most uit de druiven persen. Dit garandeert rijke druiven en een verfijnde most. Daarnaast wordt er ook DOC-Prosecco geproduceerd welke uit Veneto en Friuli komt. De wijnen uit deze regio's zijn aan minder strikte regels gebonden dan de DOCG-Prosecco.

Prosecco is er in twee varianten, frizzante en spumante. Wanneer er op het label spumante staat, betekent het dat de wijn minimaal drie bar druk bevat. Staat er op het label frizzante, dan betreft het een half-mousserende wijn die minder koolzuur bevat. Dit lagere koolzuurgehalte wordt verkregen door de duur van de tweede vergisting te verkorten. Waar Champagne wordt geproduceerd door middel van vergisting op de fles (méthode traditionnelle), wordt bij de betere Prosecco's meestal gekozen voor vergisting in een tank (méthode Charmat).

Prosecco voor iedere gelegenheid


Prosecco heeft een geheel eigen karakter, doordat de tweede vergisting korter duurt dan die van bijvoorbeeld Champagne, heeft het een veel jonger karakter. Deze wijn is fruitig en fris en dient jong gedronken te worden (maximaal twee jaar bewaren). Ook wordt het gekoeld gedronken en is geliefd als aperitief of samen met een licht gerecht zoals een salade of visgerecht. De hoeveelheid restsuiker in de wijn wordt aangeduid met dry, extra dry en brut. Hierbij bevat dry de grootste hoeveelheid restsuiker en brut de kleinste hoeveelheid.

Prosecco kopen bij De WijnGoeroe


Bij De WijnGoeroe doen we ons best om altijd een aantal sprankelende Prosecco's op voorraad te hebben. Door ons met de hand uitgekozen in Italië en vervolgens zelfstandig geïmporteerd, zijn dit altijd kwaliteitswijnen waarvan de prijs-kwaliteitverhouding gewaarborgd is. Bestelt u bovendien voor meer dan €50,- aan kwaliteitswijnen, dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Wijn kopen was nog nooit zo makkelijk én betaalbaar!
Wijnblog

Blog

Wat wordt 2021 voor wijnjaar?

12-9-2021   Terwijl in de wat noordelijker gelegen Europese wijnlanden de druiven elke zonnestraal van harte verwelkomen om rijp te worden, zijn ze bij Costers del Sió in Catalonië al begonnen met de oogst....


Lees verder
Reviews

9.4 / 10

378 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

2 sep '21 - Edward geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

Super service en zeer hoge klantvriendelijkheid

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh