Verdejo

Verdejo wijn stamt van oorsprong uit Spanje en dankt zijn naam aan het Spaanse woord voor groen: verde. De wijnen van de Verdejo staan er om bekend dat ze meestal fris en aromatisch zijn en een rijpe zuurgraad en overheerlijke afdronk hebben. Deze druivensoort is erg gevoelig voor oxidatie, daarom vertonen ze vaak na enkele jaren de smaken van noten en honing.

Kenmerken van de Verdejo druif


De Verdejo druif is de dominante druif in de Noord-Spaanse regio Rueda. 95% van de aangeplante druivenranken is hier van deze soort. De druif vindt men vooral terug in de regio's Avila, Segovia en Valladolid. Deze witte druif wordt al vele honderden jaren gebruikt om Spaanse wijn van te maken, maar de Verdejo wijn zoals we hem nu kennen is pas enkele tientallen jaren geleden ontwikkeld. Vroeger stond deze druif bekend om zijn overgevoeligheid voor oxidatie, waardoor de wijn bruin van kleur werd. Doordat men de druiven tegenwoordig meestal 's nachts plukt, bij een lagere temperatuur, wordt vroegtijdige oxidatie voorkomen.

Verdejo wijnen


De smaak van Verdejo wijnen wordt voor een groot deel bepaald door de arme bodem en de grote temperatuurschommelingen in de streek Rueda. De aroma's worden voornamelijk getypeerd door citrusvruchten zoals limoen en citroen, maar ook kruiden en mineralen zijn terug te vinden in deze wijn. Het aantal hectares waarop deze druivensoort is aangeplant is sinds 2005 verdubbeld, een signaal dat de stijgende populariteit van Verdejo aangeeft. Wijnen van de Verdejo druif zijn gebonden aan bepaalde eisen. Wanneer op het label 'Rueda' staat, dan dient de wijn minimaal 50% Verdejo te bevatten. In dat geval bestaat de rest van de wijn meestal uit Sauvignon Blanc of Viura (Macabeo). Staat er op het label 'Rueda Verdejo', dan bevat de wijn minimaal 85% Verdejo en meestal zelfs 100%.

Verdejo wijn kopen bij De WijnGoeroe


Voor uitstekende Spaanse wijnen bent u bij De WijnGoeroe aan het juiste adres. Zo vindt u op deze pagina ons assortiment met Verdejo wijnen. Deze wijnen zijn stuk voor stuk door ons met de hand geselecteerd zodat wij u van de hoogst mogelijke prijs/kwaliteitverhouding kunnen voorzien. Bestelt u voor meer dan €50,- aan wijnen, dan sturen wij deze bovendien gratis naar u op. Zo kunt u wel heel voordelig genieten van de kwaliteitswijnen van De WijnGoeroe!

Heeft u een vraag over ons assortiment en wilt u bijvoorbeeld meer weten over de Verdejo? Dat kan! Tijdens openingstijden staan onze medewerkers klaar om u te woord te staan en kunt u ons bereiken op het telefoonnummer +31 (0) 10 - 485 69 00. Daarnaast zijn wij altijd bereikbaar op het e-mailadres info@dewijngoeroe.nl
Wijnblog

Blog

World Verdejo Day op vrijdag 11 juni

10-6-2021   Op vrijdag 11 juni is het World Verdejo Day en daarom zet de WijnGoeroe deze druif het hele weekend in het zonnetje. Dat betekent dat je van vrijdag tot en met zondag 20% korting op alle verdejo wijnen...

Lees verder
Reviews

9.4 / 10

365 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

13 jun '21 - Dennis geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

Top wijn en top service

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh