Register voor wijnhandelaren verder aangescherpt


Register voor wijnhandelaren verder aangescherpt
De Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) heeft haar keurmerk voor Register Wijnhandelaren die zijn aangesloten bij de vereniging aangescherpt.

Met het keurmerk hoopt de KVNW de kwaliteit van de wijnhandel te waarborgen. Recentelijk is het keurmerk vernieuwd, waarbij speerpunten als verantwoorde consumptie van wijn en verwantwoord ondernemen aan de eisen zijn toegevoegd. Wijnhandelaren die lid zijn van de KVNW kunnen hun processen laten certificeren, om zo het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar te verdienen.

Consument stelt hoge eisen aan wijnhandelaar


De wijnkoper is tegenwoordig veel meer geïnteresseerd in wijn dan een aantal jaren terug. Dit heeft tot gevolg dat wijnhandelaren overladen worden met vragen van consumenten. Aan de wijnhandelaren de taak om consumenten en andere afnemers te voorzien van kwalitatieve wijnen én om ze van adequate informatie over de verschillende wijnen te voorzien. Wanneer een wijnhandelaar over het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar beschikt, dan kan de afnemer erop vertrouwen dat deze wijnhandelaar kwaliteit kan leveren.

Eisen voor Keurmerk Register Wijnhandelaar


Om het keurmerk te verdienen moeten wijnhandelaren voldoen aan strikte eisen. Zij moeten zich daartoe laten certificeren door een onafhankelijke organisatie. Punten waarop de wijnhandelaar worden beoordeeld zijn onder andere de kwaliteit van de wijn, de voedselveiligheid, milieuvriendelijkheid, bedrijfsvoering en de gezondheid van de consument.

Omdat wijn bijna altijd in het buitenland geproduceerd wordt, is het extra belangrijk dat de wijnhandelaar volledig op de hoogte is van de procedures bij de wijnproducent op locatie. Hier vallen zowel de productiemethoden als de arbeidsomstandigheden onder. Daarnaast is het voor het keurmerk belangrijk dat wijnhandelaren verantwoorde alcoholconsumptie stimuleren. Alleen door matige consumptie kan immers genoten worden van wijn.


De WijnGoeroe is lid van de KVNW


Als lid van de KVNW kunt u bij De WijnGoeroe terecht voor zowel kwalitatieve wijnen als kwalitatieve informatie over wijn. Onze wijnen zijn afkomstig van wijnproducenten die wij zelf hebben bezocht en waarbij wij de omstandigheden op locatie hebben beoordeeld. Daarom kunnen wij u alles vertellen over onze wijnen, niet alleen over hoe ze smaken, maar ook over hoe ze zijn geproduceerd. Heeft u een vraag over onze wijnen? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag alles over onze wijn.