Wijnen die je drinkt bij asperges

Het Hollandse aspergeseizoen start traditiegetrouw op de tweede donderdag van april en eindigt op 24 juni (Sint Jan). Ruim twee maanden kunnen we genieten van het witte goud, maar welke wijn drink je daar nu het beste bij?

Iedereen kent wel de klassieke wijn-spijscombinatie: Hollandse asperges met Pinot Blanc uit de Elzas of een mooie Weissburgunder uit een van de Duitse wijngebieden. De zachte ronde smaak van deze druivensoort combineert geweldig met de frivole aardse smaak van de asperge. Ook een Silvaner, Riesling of Grüner Veltliner[/a] maken een aspergegerecht helemaal af. Het ligt er natuurlijk aan hoe je de asperges bereid, maar in het algemeen kunnen we zeggen: kies voor een relatief droge, medium-bodied, witte wijn van maximaal twee tot drie jaar oud met rijpe en goed geïntegreerde zuren. Mocht je asperges met lams- of kalfsvlees willen serveren, dan doen witte wijnen met houtrijping het weer heel erg goed.

Kijk voor meer Asperge wijnen op de website. Hier staan niet alleen wijnen uit de wat koelere wijngebieden in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk, maar ook de biologische Mariluna Verdejo uit Spanje en ook biologische Chardonnay van Cave St. Maurice uit de Languedoc. Dit zijn de wijnen die de WijnGoeroe dit seizoen bij asperges drinkt!