Onlangs schreef de Telegraaf een artikel waarin een aantal zomerwijnen werden getipt. Eén daarvan was de Côtes du Rhône Blanc van La Bastide Saint Dominique. Exotisch, kruidig, krachtig en dan toch weer elegant met een stijlvolle en gracieuze afdronk. Allemaal van toepassing op deze witte wijn uit het gebied van de Châteauneuf-du-Pape.
In de zuidelijke Rhône vallei ligt La Bastide Saint Dominique. Sinds 2014 produceert dit wijnhuis al haar wijnen op biologische wijze. De druivenstokken groeien op een bodem van kiezelstenen dat kenmerkend is voor dit gebied. Deze stenen warmen overdag in de zon op en geven die warmte in de nacht aan de druivenstokken af. En die zomerzon proef je in de Côtes du Rhône Blanc, gemaakt van 50% viognier, 25% grenache blanc en 25% clairette.
En waar drink je deze wijn het beste bij? Deze Côtes du Rhône is heerlijk bij bijvoorbeeld kabeljauw van de barbecue of een Thaise curry.