Riesling

Riesling is voor witte wijn wat Cabernet Sauvignon is voor rode: hij kan op verschillende plekken totaal verschillende wijnen voortbrengen en magnifiek ouderen! Riesling is de nobelste druif van Duitsland en de Elzas waar hij grootse wijnen voortbrengt voorzien van uitstekende mineralen en fruitaccenten. Ook in Australië oogt hij steeds meer bewondering.

Kenmerken van de Riesling druif


De Riesling druif is een witte druif, die vooral de wijngaarden in Duitsland en de Franse Elzas domineert. Wanneer het over kwaliteitswijnen gaat, is de Riesling meestal in de top-3 van witte wijnen te vinden samen met de Sauvignon Blanc en de Chardonnay. De druif is veelzijdig en wordt gebruikt in droge-, zoete- en mousserende wijnen. Riesling staat bekend om zijn aroma's, hoge zuurgraad en het karakter van de wijn dat sterk beïnvloed wordt door de locatie van de wijngaard. Riesling uit koele klimaten, zoals Duitsland, heeft vaak een aroma dat neigt naar groene appel. In mildere klimaten, zoals de Elzas en Oostenrijk, heeft de Riesling een aroma dat neigt naar perzik en citrusvruchten. Riesling met een aroma van limoen komt uit warme landen zoals Australië.

Riesling wijnen


Dankzij de hoge zuurgraad is Riesling een wijn die uitstekend geschikt is om te laten ouderen. Droge Riesling laat men meestal vijf tot vijftien jaar ouderen, terwijl een zoete Riesling zelfs geschikt is voor periodes van meer dan 30 jaar. Een kenmerk van oudere Riesling wijnen, is dat deze soms 'goûte de pétrole' ontwikkelen, een aroma wat doet denken aan de geur van benzine, diesel of rubber. Door sommigen gezien als een defect, terwijl kenners er naarstig naar op zoek zijn. De meest exclusieve Riesling wijnen worden geproduceerd van druiven die extra laat geoogst worden. Doordat deze druiven worden blootgesteld aan vorst of een bepaalde schimmel, verdampt extra vocht wat aanwezig is in de druiven, waardoor de wijn vervolgens extra geconcentreerd is.

Riesling wijn kopen bij De WijnGoeroe


Bij De WijnGoeroe vindt u een exclusieve selectie van Riesling kwaliteitswijnen. Deze wijnen zijn door ons met de hand uitgekozen en zelfstandig geïmporteerd. Hierdoor kunnen wij u kwalitatieve Riesling wijnen in iedere prijsklasse bieden. Doordat deze druivensoort zo veelzijdig is, is er altijd een Riesling te vinden voor een bepaalde gelegenheid of een bepaald gerecht. Bij de wijnen in onze webshop vermelden wij het karakter van de wijn en een aantal gerechten waarmee de wijn perfect samengaat. Op deze manier kunt u gemakkelijk zelf een passende wijn uitkiezen. Wilt u snel over uw nieuwe wijn beschikken? Plaats uw bestelling dan voor 17.00u, in dat geval sturen wij het pakket dezelfde dag nog naar u op. Bij een bestelwaarde boven de €50,- nemen wij de verzendkosten bovendien voor onze rekening.

Heeft u een vraag over Riesling of een andere wijn op onze website? Dan staan wij u graag persoonlijk te woord. Stel uw vraag via het e-mailadres info@dewijngoeroe.nl of bel ons op het telefoonnummer +31 (0) 10 - 485 69 00.
Wijnblog

Blog

Zaterdagproeverijen in het pakhuis

20-10-2021   De komende maanden tot aan de kerst organiseert de WijnGoeroe samen met verschillende wijnhuizen proeverijen op zaterdag. Elke week zijn er andere wijnhuizen aanwezig. Wil je weten wie er binnenkort in...


Lees verder
Reviews

9.3 / 10

381 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

12 oct '21 - Milja geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

Mooie selectie wijnen, snelle bezorging.

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh