Chardonnay

Chardonnay wijn kopen
De witte Bourgognedruif neemt met alle gemak het karakter aan dat de wijnmaker hem wil meegeven: verfrissend verstoken van eikenhout, rijk en boterig, of zelfs zoet! De chardonnay druif leent zich als geen ander voor vinificatie en rijping op eikenhout en wereldwijd worden er aangename, overtuigende en grote wijnen van gemaakt. Bovendien wordt de chardonnay druif vaak gebruikt voor het maken van mousserende wijnen en dan met name champagne.

Kenmerken van de Chardonnay druif


De Chardonnay is een veelzijdige druif die op vele plaatsen verbouwd wordt. De druif kan namelijk goed tegen kou en warmte en wordt zowel voor stille-, als mousserende wijnen gebruikt. Doordat het een populaire druif betreft, is er in de loop der tijd een flinke lijst met synoniemen ontstaan die voor Chardonnay gebruikt worden. Enkele bekende synoniemen zijn Weißer Clevner, Auxeras, Beaunois en Rousseau. Bij de naam Chardonnay denken veel mensen meteen aan de streek Bourgogne in Frankrijk, maar deze druif doet het ook goed in Zuid-Afrika, Chili, de Verenigde Staten en Australië.

Chardonnay wijnen


De meest bekende wijnen van de Chardonnay druif komen uit Bourgogne. Denk bijvoorbeeld aan Chablis, Le Montrachet en Santenay. Maar ook in de Champagnestreek wordt deze druif vaak verbouwd. Een Champagne die enkel uit Chardonnay bestaat wordt ook wel 'Blanc de Blancs' genoemd. Het klimaat van de wijngaard speelt bij deze druif een belangrijke rol in de smaak van de wijn. Zo zorgt een mild klimaat, zoals in het zuiden van Bourgogne of in het noorden van Nieuw-Zeeland, voor een smaak die neigt naar meloen. Terwijl een kouder klimaat, zoals in Duitsland en Chablis het geval is, voor een smaakt zorgt die neigt naar groene appel. Smaken van exotisch fruit (bijvoorbeeld mango of ananas) vindt men terug bij Chardonnay uit Australië, Chili en Californië. Door de wijn te laten rijpen in vaten van eikenhout, worden vanillesmaken aan de wijn toegevoegd, hier krijgt de wijn bovendien een vettige structuur van.

Chardonnay wijn kopen bij De WijnGoeroe


De WijnGoeroe staat voor toegankelijke kwaliteitswijnen. Een brede selectie met wijnen van de Chardonnay druif mag dan ook niet in onze webshop ontbreken. Hier kunt u ons aanbod gemakkelijk filteren op uw voorkeuren. Zoekt u bijvoorbeeld naar een bepaalde smaak of heeft u een gerecht in gedachte waar u een wijn bij zoekt? Geen enkel probleem, binnen enkele klikken leiden wij u naar een geschikte Chardonnay. Een goede wijn hoeft bovendien niet duur te zijn. Doordat wij alle wijnen zelf selecteren, kunnen wij u kwaliteit bieden in iedere prijsklasse. Bovendien wordt uw bestelling altijd razendsnel verzonden en rekenen wij geen verzendkosten boven de 50 euro.

Heeft u een vraag over ons aanbod met wijnen en kunt u het antwoord niet op onze website terugvinden? Dat is geen enkel probleem. Bel ons op +31 (0) 10 - 485 69 00 of stuur uw vraag naar info@dewijngoeroe.nl. Onze medewerkers zullen u dan zo snel als mogelijk persoonlijk verder helpen.
Wijnblog

Blog

Wat wordt 2021 voor wijnjaar?

12-9-2021   Terwijl in de wat noordelijker gelegen Europese wijnlanden de druiven elke zonnestraal van harte verwelkomen om rijp te worden, zijn ze bij Costers del Sió in Catalonië al begonnen met de oogst....


Lees verder
Reviews

9.4 / 10

378 Klanten beoordelen ons: De WijnGoeroe UITSTEKEND

2 sep '21 - Edward geeft De WijnGoeroe een 10 uit 10

Super service en zeer hoge klantvriendelijkheid

De Wijn Goeroe

Bekijk alle reviews op: KiyOh