Frisse voorjaarswijnen voor 2017
Frisse voorjaarswijnen 2017

Wanneer de dagen langer worden en het weer zachter, bezoeken we massaal de terrassen die Nederland rijk is. Uiteraard hoort bij een bezoek aan een zonnig terras een passende voorjaarswijn. Bij het voorjaar en de zomer passen frisse wijnen met een gematigd alcoholpercentage. De stevige, op hout gerijpte wijnen kunnen daarom voorlopig even blijven liggen en de elegante, frisse wijnen zijn voor nu favoriet. De WijnGoeroe adviseert u een aantal topwijnen voor het voorjaar van 2017.

Lichtere wijnen met minder alcohol


We weten allemaal dat we met het mooie weer vaak net wat eerder op de dag een wijntje opentrekken dan we normaliter zouden doen. Om te voorkomen dat u en uw gasten aan het begin van de avond een zwaar hoofd hebben, is het aan te raden om te kiezen voor een lichte voorjaarswijn met een wat lager alcoholpercentage. Maar waar vindt u deze wijnen?

De wijnen met een relatief hoog alcoholpercentage komen uit gebieden waar de druiven veel zon en warmte krijgen. Hierdoor bevatten de druiven meer suiker, wat vervolgens wordt omgezet in alcohol. Lichtere wijnen komen daarom uit gebieden die noordelijker gelegen zijn of uit gebieden waar een koeler klimaat heerst.

Bij de witte wijnen kunt u bijvoorbeeld denken aan een Duitse Riesling, een Oostenrijkse Grüner Veltliner of een Spaanse Verdejo. Liever een rood wijntje? Ga dan voor een Franse Pinot Noir of een Spaanse Rioja.

Rosé terug van weggeweest


Jarenlang was rosé wijn de favoriete wijn van menig terrasbezoeker. Echter, de laatste jaren is rosé een beetje uit de gratie geraakt. Hier komt nu weer verandering in. De lichtroze rosé uit de Provence heeft namelijk veel meer diepgang dan de donkergekleurde rosé die vroeger favoriet was. Dankzij de kruidige smaak is de betreffende wijn ook prima culinair te combineren.

Bestel uw voorjaarswijnen online bij De WijnGoeroe


De WijnGoeroe is helemaal klaar voor het voorjaar en de zomer. Dit betekent dat u uw frisse voorjaarswijnen eenvoudig in huis haalt via onze webshop. Van alle bovenstaand besproken wijnen hebben wij meerdere varianten op voorraad. Heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom langs in ons wijnpakhuis. Wij adviseren u graag een passende wijn.